Kom igång med skolbloggen.se

Hej SMES09 och TE09!

Jag hoppas att ni haft ett skönt jullov och vill nu önska er hjärtligt välkomna till kursen i Svenska B!

***
Ett av de första momenten på kursen blir att du ska bekanta dig med kursbloggen genom att läsa sidan Om webbplatsen och pröva de olika länkarna på sidan.

Därefter är det dags för dig att skapa ett konto och en blogg på skolbloggen.se. Gör så här:

  1. Klicka på länken till skolbloggen.se!
  2. Se gärna videon på 3½ minuter om hur du använder verktyget skolbloggen. Filmen hittar du genom att klicka på ikonen ”Så fungerar det!”
  3. Registrera dig! Du behöver då komma på ett användarnamn och ett lösenord och du behöver kunna uppge din e-postadress. Obs! Välj inte skolans e-post, utan någon som du använder privat, för skolbloggens e-post till skolmailen verkar inte komma fram.
  4. Gå in på din e-post och klicka på länken som skolbloggen.se skickat dig.
  5. Logga in! Ditt konto blir då aktiverat.
  6. Sök upp mig, d.v.s. Charlotta Wasteson, och skicka en vänförfrågan!
  7. Skapa en blogg! Var noga med vilken adress du väljer (minst 4 tecken), för den kan du inte ändra. Däremot behöver du inte vara så noga med vad du döper din blogg till. Det kan du lätt ändra senare.
  8. Skicka ett meddelande till mig via skolbloggen och berätta vad du har för adress till din blogg. Adressen till den kommer jag sedan att lägga upp som en länk på kursbloggen. Är det ok att jag skriver era namn i länklistan eller vill ni att vi ska använda era initialer eller alias eller vad?

Lycka till!

Vänliga hälsningar
Charlotta Wasteson

Comments are closed.

Hoppa till verktygsfältet