Om cwn

Vad kul att du hittat hit!

Charlotta Wasteson

Fröken Wasteson

Mitt namn är Charlotta Wasteson och jag är gymnasielärare i svenska och historia på Österlengymnasiet i Simrishamn. Den här kursbloggen har jag skapat för att samla material som du kan behöva när du läser Svenska B med mig. Sidan är tänkt att växa och förändras allt eftersom nya behov uppstår. Kom därför gärna med tips och synpunkter på innehållet och upplägget!

Förutom kurserna på Lärarhögskolan i Malmö har jag läst en hel del kurser i svenska, litteraturvetenskap, skrivande och historia i Lund. Dessutom har jag läst några småkurser i filosofi, danska och statistik. De sista åren har jag haft förmånen att på lediga stunder kunna studera på distans. Kurserna har handlat om allt från att kritiskt granska källor respektive popularisera forskningsartiklar och avhandlingar till att skriva skönlitterära texter. Under 2009/-10 gjorde jag lärarlyftet, vilket innebar att jag och några kollegor på skolan, gick två kurser vid Umeå universitet som heter ”Tillämpad IT i skolan” och ”Pedagogisk dokumentation med IT-stöd”. Just nu läser jag på min fritid en kurs som heter ”LC200N Digital kompetens och lärande II – IKT och pedagogik för det 21:a århundradet”.

Innan jag började på högskolan gick jag 1½ år på musiklinjen på Vadstena respektive Glimåkra folkhögskola, reste och musicerade i Nordamerika, Europa och dåvarande Sovjetunionen med en utbildnings- och kulturorganisation som heter Up with People och, innan du ens var född, gick jag på naturvetenskaplig linje på Österängskolan i Kristianstad. 😉

Sedan hösten 1997 har jag jobbat som lärare på Österlengymnasiet. Som lärare får man stora intellektuella utmaningar, man arbetar med människor och man kan ha chansen att göra positiv skillnad i andra människors liv. Det är alltså ett av de bästa yrken man kan ha!

Promenad på Södra planteringen

Vid sidan av jobb och studier tycker jag om att umgås med maken och våra söner som är 12 respektive 10 år gamla och vår lilla tös som är 2 år, att promenera med vår mellanschnauzer och jobba i trädgården och med vårt lilla Bed and Breakfast. Jag reser gärna till vackra eller historiskt intressanta platser i Europa, lyssnar på musik, ser på film, läser och pysslar om den här länksidan och mina bloggar, bland annat CWastesons bollplank.

Jaha, nu vet ni en hel del om mina eventuella meriter och intressen, och det har blivit din tur! När jag börjar en ny kurs, ber jag nämligen ofta mina elever att berätta lite om sig själva.

Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med dig!

Vänliga hälsningar
Charlotta

Trackbacks/Pingbacks

  1. Presentera dig själv på sidan ”Om” | SMES- och TE09 läser Svenska B

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment

Hoppa till verktygsfältet